Архитектура_23 - Годишња изложба студентских радова студијског програма Архитектура

Наслов

Архитектура_23 - Годишња изложба студентских радова студијског програма Архитектура

Опис

У оквиру обиљежавања 23 године постојања, рада и развоја Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета у Бањој Луци, од 9. до 15. децембра 2019. године у Дому омладине уприличена је друга по реду годишња изложба студентских радова студијског програма Архитектура под називом: Архитектура_ 23. Годишња изложба представља својеврсни портфолио Архитектонског одсјека у школској 2018/19. години, а кроз који је могуће пратити рад и развој студената од прве до четврте године првог циклуса академских студија, до усавршавања на другом циклусу академских студија. Истовремено, она омогућава да се сагледају различите теме, приступи и истраживања у архитектонском и урбанистичком пројектовању током једне школске године. Овогодишња изложба представља и својеврсну најаву дигитализације радова и њене доступности широј заитересованој публици путем друштвених мрежа.

Гост овогодишње изложбе је професор др Радивоје Динуловић, чије предавање под називом „На ременима Баухауса“ доноси дух мишљења о архитектури у њеним проширеним облицима као рефлексију Баухаус школе у архитектонком образовању данас. Тематски оквир за предавање постављен је као прилог обиљежавању 100 година Баухауса - једне од најзначајније школе у двадесетом вијеку. Ођеци приступа архитектонском образовању ове школе, на различите начине и у различитој мјери присутни су и данас у високом образовном систему, доприносећи мисаоној и креативној свестраности студената архитектуре.

Идентификатор

/unibl/art/idUmStrRezultat:6622

Тип

Датум

Библиографски цитат

M. Milić Aleksić, S. Peulić, M. Nedimović, M. Radulj, Архитектура_23 - Годишња изложба студентских радова студијског програма Архитектура, Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет Универзитета у Бањој Луци, 2019

Референца

Презентовано

Дом омладине
Бања Лука

Издавач

Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет Универзитета у Бањој Луци

Временска покривеност

9.12.-15.12. 2019.

Листа аутора

Веза

Формат

Остали уметнички радови

Position: 13193 (34 views)