Kompleksnost izvodjenja koncerta br. 4 u De-duru za solo violinu i orkestar, Volfganga Amadeusa Mocarta

Title

Kompleksnost izvodjenja koncerta br. 4 u De-duru za solo violinu i orkestar, Volfganga Amadeusa Mocarta

Description

Budući da sam kroz čitavo muzičko školovanje i studije bila zainteresovana za violinsku muziku koju je napisao Volfgang Amadeus Mocart, odlučila sam se da upravo o ovom koncertu, koji sam izvodila u praktičnom dijelu ispita, napišem i teorijski dio rada.
Polazeći od pretpostavke da sadržaj mog master rada treba da se tiče, pored ostalih detalja, i istorijata, te posebnog osvrta na period u kojem je djelo nastalo, drugo i treće poglavlje posvetila sam upravo tome. U ovim poglavljima pisala sam o Mocartovom djetinjstvu i prvim muzičkim iskustvima, njegovom životu i odnosima sa ocem, sestrom i majkom, o zdravlju, te životu u Beču i vjenčanju sa Konstancom.
U nastavku rada posvetila sam se naslovu teme i opisala tehniku i kompleksnost izvođenja kompozicije kroz subjektivni osjećaj emocija koje su me vodile dok sam izvodila ovaj koncert. Izdvojila sam različite atmosfere u kompoziciji, harmonsku strukturu, pojavu dionica iz orkestra u ulozi preuzimanja teme, kao i smjenu motiva, dinamike, poteza gudala i ostalih tehnika koje je kompozitor uvrstio u ovo djelo.

Identifier

oai:fedora.unibl.org:o:1243

Type

References

Date

Rights

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/at/legalcode

Subject

violina, Volfgang Amadeus Mocart, koncert, melodija, harmonija, ritam, dinamika, ton, vibrato, potezi

Creator

Relation

Position: 26264 (31 views)